пятница, 21 ноября 2014 г.

Що означає бути громадянином своєї держави ?


«Не питай, що може зробити для тебе держава,
а запитай себе, що ти можеш для неї зробити» 
(Дж. Ф. Кеннеді - найвідоміший президент США у ХХ ст.)

 -    Що ж сьогодні ми можемо зробити для своєї держави?



43 комментария:

  1. Для того, щоб бути гідним громадянином своєї держа­ви, треба чимало працювати над собою. Ідеться не лише про вдосконалення своїх знань про Батьківщину й вико­нання певних суспільних обов’язків. Перш за все треба бути активним у досить широкому розумінні цього слова. Не слід проходити повз нещасну людину, миритися з брех­нею й жорстокістю. Не можна погоджуватися з тим, коли сильніша держава тисне на слабшу або коли багатша лю­дина знущається з біднішої. Таким чином, справедливість повинна стати життєвим гаслом свідомого громадянина. Я вірю в це і намагаюсь робити для цього все.
    Нерсісян А.

    ОтветитьУдалить
  2. Мене звуть Вова Саракуз і я вважаю що щоб стати справжнім громадянином потрібно бути людиною, любити свою державу захищати її права та дотримуватися їх.

    ОтветитьУдалить
  3. Почнемо з того, що дамо поняття громадянина, зрозуміємо хто це насправді. Громадяни́н — людина яка належить до певної територіальної спільноти — міста, країни тощо. Ця приналежність є формально юридично оформленою. Як член певного соціуму громадянин має певні права та обов'язки, щодо цього соціуму і підпорядковується певним (прийнятим в громаді) нормам поведінки. Але я хочу відійти від формального визначення цього поняття, а скажу простіше, що на громадянина потрібно дивитися по різному, тому що кожен по різному використовує свій статус.




    В нашій країні громадяни мають безліч прав та свобод, впливають на життя суспільства в цілому, є єдиним джерелом влади. Але проблема в тому, що вони не використовують всі можливості цього статусу, що дає можливість маленьким групкам керувати і принижувати народ України.

    ОтветитьУдалить
  4. Більшість українців жаліються, що в Україні життя погане. Що політики все тільки крадуть, і ніхто не дбає про Україну. Але ж ніхто не задумуєть, над тим, що він зробив для Батьківщини! Не раз від людей чула: "А що ми можемо вдіяти?!"
    Але ж ми зовсім не безсилі. Не треба одразу замахуватись на щось масштабне, треба просто почати з себе. Дійсно любити Україну! По справжньому, всім сердцем, а не так як більшість людей...мріють виїхати за кордон.
    Спілкуватися українською. І що не меньш важливо, знати її! Може з часом вдосконалювати свої знання.
    Шанувати українські свята, звичаї та традиції.
    Вивчати українську історію.
    Слухати українських виконавців та читати українські книжки.
    Хоча б так, невеликими діями кожна людина може підтримати Україну!
    Так, ми можеме побудувати своє майбутнє, УКРАЇНСЬКЕ майбутнє.
    Бондар Валентина.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ІСТИННА ПРАВДА ЯК ЩО МИ ХОЧЕМО ЗМІНИТИ КРАІНУ ЦЕ ТРЕБА ПОЧІНАТИ З СЕБЕ І ВСІ 24ГОДИНИ І ТАК РОК ЗА РОКОМ НЕСТИ ДОБРО В НАШУ ХАТУ

      Удалить
  5. Усі народи завжди високо цінували громадянські якості людини, здатної спрямовувати свою працю, своє життя на користь Батьківщини. Таким людям притаманні громадянські почуття, тобто такі почуття, що не дають змоги людині бути байдужою до нерозв'язаних проблем і труднощів країни, до інших людей, спонукають завжди відчувати свою приналежність до неї. Це почуття любові до Батьківщини, усвідомлення обов'язку її захищати, почуття поваги до її національних символів, культури, мови, традицій. Громадянські почуття спонукають шукати шляхів поліпшення життя в суспільстві і робити для цього все можливе.

    ОтветитьУдалить
  6. Я часто замислююсь над питанням: звідки ми пішли і чиї ми діти? Хто жив на наших землях кілька тисячоліть тому, якою мовою спілкувалися наші предки? Вивчаючи твою славну історію, можна побачити, як багато ти, Україно, зазнала лиха, яке буває тільки в страшних казках. Твою історію зіткано із світла і темряви, з радості і смутку.

    Українцi мають усi пiдстави пишатися тим, що їхня Батькiвщина не раз переживала днi могутностi й слави, мала справдi легендарних героїв, мужньо долала найважчi випробування. I потiм вiдроджувалась, виростала з руїн, виховувала новi поколiння, закоханих у рiдну землю лицарiв правди i волi. Ми можемо пишатися тим, що Україна нiколи не поневолювала iншi народи, а лише захищала себе вiд ласих на чуже добро близьких i далеких сусiдiв.

    Але, незважаючи на те, як важко живеться сьогоднi українському народовi, хочеться сподiватись на те, що ми виживемо, вистоїмо. Над Днiпром не вигасає дух народу, не пропаде i його сила. Свiдомiсть українцiв постiй-но змiнюється i здобутки нашi ростуть. Народ не перестає боротися за свої права. Українська нацiя росте i розвивається, хоч як їй важко жити, i це додає всiм надiї й вiри, що доля народу змiниться на краще.

    ОтветитьУдалить
  7. Громадянин України — це не лише той, хто має синій паспорт, прикрашений тризубом. Це не лише той, хто бере участь у виборах, цікавиться життям власної держави.
    На мій погляд, для того щоб відчути себе громадяни­ном України, треба перш за все перейнятися її історією.Історія нашої країни багата і славетна. Україна пройшла тисячолітній шлях від могутньої Київської Русі до країни, незалежність якої омріювали протягом століть. Нашим пращурам неодноразово доводилося відбивати напади чужинців і боронити від них свої землі. Але наш народ славний і культурою, і наукою, і мистецтвом, а не тільки війною.
    Хоч зараз важкі часи в Україні я пишаюсь цею державою и вірю в неї,і хочу жити в ній.
    Донець В.

    ОтветитьУдалить
  8. Щоб дати відповідь на таке питання треба просто визначити, що власне являє собою громадянин? Тобто визначити його правові переваги перед іноземцем чи особою без громадянства.
    Отже спочатку розглянемо громадянина, які права та обов'язки нав'язує йому його правовий статус.
    По-перше, громадянин то є людина яка належить до певного народу, і ця приналежність є формально юридично оформленою. Як член певного суспільства громадянин має певні, чітко визначені, права та обов'язки, а також підпорядковується певним суспільним нормам.
    По-друге, громадянин — це людина, яка належить до певної країни, де вона має відповідний юридичний статус, або співвідносить себе з нею.
    Варто також розуміти що слово "громадянин" має 2 поняття, з 2-х різних точок зору, з юридичної точки зору, громадянин то просто "тіло" в певному соціумі у якого є права, обов'язки і т.д., коротше кажучи то є звичайне правове поняття. Громадянин в індивідуальному понятті набагато місткіше за юридичне, воно включає в себе думки цієї особи, рівень її виховання, освіти, особистої культури тощо.
    Отже підбиваючи підсумки можна сказати що громадянин то є людина, що має стійкий правовий зв'язок з конкретною державою, що проявляється у взаємних правах та обов′язках.

    ОтветитьУдалить
  9. Насамперед кожен із нас так чи інакше пов’язаний з державою, в якій проживає або народився. Правовий зв’язок громадянина з державою називається громадянством, а особа, що має такий зв’язок з державою, є її громадянином. Ми з вами є громадянами України. У кожного громадянина держави є правовий статус, тобто сукупність прав та обов’язків.

    Громадянство — це постійний правовий зв'язок особистості і держави, що виявляється в їх взаємних правах та обов’язках. Такий зв’язок виникає, як правило, із народженням людини і зберігається протягом усього її життя. Держава гарантує своїм громадянам забезпечення прав і свобод. У свою чергу, громадяни, перебуваючи під захистом держави, беруть на себе певні обов’язки.

    Павловська Марія.

    ОтветитьУдалить
  10. Хоча правове визначення громадянство це звязок фіз.особи із державою,для мене це дещо більше.Громадянство це посвідчення того,що ти частинка механізму,механізму настільки великого,що його просто не можливо описати,механізму який ти любиш.Механізму що має назву "Україна".Момент отримання громадянства для мене це процес загадковий,і хоча формального там немає нічого незрозумілого,я з нетерпінням чекаю той момент коли я зможу вийти на вулицю і показати усім перехожим,що я маю паспорт України-найкращий паспорт у світі.Громадянин України це горде звання: звання яке ми захищали на Майдані,звання, за яке гинуть найкращі хлопці на Донбасі,і носити це звання потрібно з гордістю.....Тому,якщо ти хочеш ,щоб щось змінилося в твоїй країні,не звинувачуй когось,а поглянь спочатку на себе і почни з дрібниць ,але дрібниць ,які змінять тебе ,твоє місто та країну .Стань прикладом для всіх і, повір, багато , що можна змінити самостійно!Головне люби свою Батьківщину і тоді,ти почнеш діяти не тому,що потрібно, а тому , що щиро любиш свою єдину рідну Україну!

    ОтветитьУдалить
  11. Браженко Люба
    Доброчесний громадянин-це член суспільства, це одна із складової процвітаючої країни. Ми можемо вважатися такими, тільки якщо дотримуємось загальноприйнятих, людських правил, виконуємо обов'язки перед державою і суспільством та не порушуємо закон. Кожен громадянин має привнести щось корисне в розвиток своєї держави. Люди, які просто існують перед телевізором з паспортом перед носом, не можуть називатись так. Це почесне звання, яке покладає велику відповідальність на людину, але ще більше воно дарує гордості та честі. Отже, бути громадянином своєї держави означає бути істинним патріотом.
    Сьогодні ж, ми повинні почати з себе. Почати з елементарного: викинути сміття в бак, казати таке просте "дякую" та "будь ласка", бути чесним з собою та з державою на виборах. Змінити країну непросто, але можливо, важливо тільки спробувати.

    ОтветитьУдалить
  12. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  13. Бути громадянином своєї Вітчизни означає:
    Любити свій народ, Україну
    Вірити в сили і майбутнє своєї нації
    Бажати працювати на користь народу
    Осмислювати моральні та культурні цінності, історію, звичаї, обряди, символіку
    Берегти українську мову, досконало володіти нею
    Поважати інші народи, їхні інтереси і цінності
    Виховувати в собі найкращі мораль-ні якості
    Формувати культуру поведінки
    Берегти природу
    Прагнути до соціальної гармонії справедливості
    Формувати культуру соціальних і політичних стосунків
    Захищати індивідуальні права і свободи
    Поважати Закон.

    Я вважаю, що Громадянин не лише особа, що належить до постійного населення якоїсь держави, користується її правами та виконує обов'язки, встановлені законами цієї держав, а й людина, яка пов’язана душою зі своєю Батьківщиною.

    Потрібно з чогось розпочати. Не буває полум'я без іскри. Розпочати потрібно з себе. Змінитися на добру сторону. Допомагати тим, хто потребує в цьому. Адже держава це насамперед народ. Якими будемо ми, такою й буде наша країна.

    Олефір Дар'я.

    ОтветитьУдалить
  14. уявлення про поняття «громадянство», статус громадянина, іноземця, особи без громадянства, про підстави набуття й припинення громадянства України; розвивати вміння тлумачити поняття «громадянство», називати підстави набуття й припинення громадянства України, розв’язувати правові ситуації щодо набуття громадянства дітьми; формувати усвідомлення важливості та правового значення юридичного зв’язку особи та держави.
    Пономаренко

    ОтветитьУдалить
  15. Бути справжнім громадянином своєї держави – не означає забути все своє і замінити чужоземним. Адже кожна країна не тільки співіснує у взаємоповазі й мирі з іншими державами. Вона дбайливо береже свої власні традиції, культуру, мову, - все те, що робить націю самобутньою, а не схожою на інших.
    В першу чергу,знати історію свого краю,своєї країни.Знати,підтримувати звичаї.

    ОтветитьУдалить
  16. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  17. Пироженко Анастасія
    У кожної людини є Батьківщина – велика і мала . Мала – це будинок , улиця , місто , де людина народилася , а велика батьківщина – це його країна. Я народилася в Україні. Ця держава вільна і незалежна, а ще донедавна вона була складовою великої держави - Радянського Союзу. Я не знаю, як було жити у тій державі, але я твердо впевнена , що краще мати невелику, але власну Батьківщину.
    Я горда , що живу у цій країні. Вона ще молода , але ініціативна, вона має розумних синів, які піднімуть її.
    Кожен з нас повинен усвідомлювати свою значущість для країни, не бути байдужим.
    Можна посадити дерева та квіти, щоб природа країни була багатшою, можна очистити джерельце, щоб вода була чистіше. Будьмо корисними Україні, починаючи з малого, розвивай свої здібності і таланти, добре вчись, працюй так, ніби ти віддаєш частку свого хисту улюбленій справі.
    Необхідно вірити в світле майбутнє України. Адже ми – частка її майбутнього! Треба вірити в краще!

    ОтветитьУдалить
  18. Справжній громадянин своєї держави повинен бути: чесною, гідною людиною, поважати батьків, не забувати традиції, любити свою державу, шанувати вчителів і рідну мову. Громадянин повинен дотримуватись і поважати закони, знати свої права і не ущільняти права інших .
    Де б ти не був, ти завжди будеш громадянином своєї держави. І в кінці кінців ти маєш прожити своє життя з гідністю , бути духовно сильною і морально чистою людиною , творити добро на землі, нехай хоч маленьке. Не бути байдужим до того, що відбувається навколо.

    Просцевич Владислава

    ОтветитьУдалить
  19. Хто такий громадянин? Перш за все – це я, громадянин України, що народився у могутній, вільній і незалежній державі, яка ще зовсім недавно була лише складовою частиною іншої, тепер не існуючої великої держави – Радянського Союзу. Я пишаюсь тим, що живу у такій країні. Незважаючи на те, що Україна досить молода держава, вона вже зараз ініціативна і ростить розумних нащадків, які будуть здатні підняти її на самий високий світовий рівень. Вже сьогодні наше суспільство потребує активних і освічених громадян, які вміють жити і працювати в умовах демократизації країни, в обставинах економічного росту і особистої відповідальності за подальшу долю своєї держави, які вміють встановлювати доброзичливі контакти і налагоджувати взаємовідносини з іншими людьми, з іншими країнами, швидко орієнтуватися в тих чи інших ситуаціях, що склалися, та швидко адаптуватися до нових суспільних та державних умов.

    ОтветитьУдалить
  20. Україна!!!! Говорячи це слово моє серце зараз водночас надзвичайно пишається тим що я народилась на землі де люди настільки люблять свою батьківщину ,що готові віддати за неї усе ,але з іншого боку я ненавиджу тих нелюдів ,які знущаються над нею .Я просто не розумію як можна не любити її ,це неможливо . Знаєте мені всього 14 років і я встигла побувати в декількох містах України і де б я не була усюди в мене перехоплювало подих , від тієї краси .І нищити цей край це означає бути ….. ,мабудь я ніколи не підберу слів щоб описати таких людей. Якою б багатогранною не була б наша мова ,але вона немає такого слова щоб описати людей які нищать її. Знаєте і напевне усім зрозуміло ,що ця війна не принесе нам раю ,тому що завжди знайдется той хто буде знову нищити мою неньку.
    Отож ми живемо на чудовій землі і маємо пишатися цим ,захищати нашу неньку і допомагати їй у важкі для неї дні-саме це означає бути громадянином своєї держави!!!

    ОтветитьУдалить
  21. На даний час наша держава опинилась у біді та скруті. Я розумію, що теж можу бути корисною своїй країні. Знаю, що для країни одною з найбільших проблем є нестача електроенергії і газу. Тому я вважаю, що якщо кожен збереже в своєму житлі тепло, заклеє вікна, виключить зайві електроприлади, тим він допоможе зупинити кризу. Якщо я буду гарно вчитися, здобуду гарну освіту, професію, тоді я теж зможу приносити користь своїй державі. Не менш важливою є моральна підтримка військових на сході. Я думаю, що чоловікам, які обороняють нашу землю від ворога буде приємно отримати листа з побажанням найшвидшого закінчення війни і повернення їх живими і здоровими в рідні домівки.

    Ракевич Владислава

    ОтветитьУдалить
  22. Я вважаю,,що громадянином можна назвати того, хто виховує в собі з дитинства почуття патріотизму. Це той, хто робить нашу вільну Українучистіше. Це та людина, що садить дерева та поливає квіти.А особливо це ті люди, які відстоюють свої права на фронті.Я важаю що я можу намалювати малюнок чи відправити лист адже для них в ці скрутні часи отримати якийсь подарунок чи листівку це просто чудово. Це підтримає та надихне захищати свою державу. Ми всі можемо вдатися до самопожертви за ради своєї Батьківщини.
    Отже,громадянин своєї держави це той,хто має почуття патріотизму і здатний до самопожертви.
    Болячок Марія.

    ОтветитьУдалить
  23. Щоб бути громадянином своєї країни, не достатньо просто народтися в ній, потрібно усвідомити себе частиною цієї країни. Я вважаю, що бути громадянином означає робити все, що є можливим на благо оточуючих нас людей. Громадянин - це людина, що має відчуття патріотизму до своєї Батьківщини та намагається сприяти її процвітанню та розвитку своєю діяльністю. Ми всі здатні на це, здатні до самопожертви заради свободи та незалежності своєї країни, що на данний момент є найголовнішим.
    Кожен повинен вірити в найкраще майбутнє нашої могутньої Батьківщини та розвивати у собі почуття патріотизму!
    Вознюк Наталія.

    ОтветитьУдалить
  24. Я українка- і я цим пишаюсь. Я люблю свій народ, його традиції, звичаї.Люблю його історію. Адже якщо "копнути" глибше в історію України можна дізнатися те, про що ніколи не здогадувався. Герої минулого і теперішнього часу показують гарний приклад наступним поколінням. Прикладів для наслідування є багато. Наприклда, Тарас Шевченко - попри заборону вільно висловлювати свою думку про Україну, писати про неї свої твори, він творив для народу і своєї Вкраїни. Через декілька століть, в радянські часи, його приклад внаслідував наш земляк-Василь Стус. Він за любов до України, за жагу, аби люди могли вільно висловлювати свою думку, він провів багато років свого життя в неволі.
    Отже, громадянином своєї країни є той, хто поважає і пам`ятає її звичаї й традиції. Знає історію своєї неньки. Вміє поважати думки інших громадян, і висловлювати свої. А головне, той хто пишається тим, що він народився саме в цій країні, і є громадянином саме цієї країни.

    ОтветитьУдалить
  25. Кожен з нас любить та захищяє свою державу, Батківщину. Багато проблем є у нашій країні:
    -Екологічні (вихлопні гази; забруднення води; палять листя, тим самим зумовлюють підвищенню температури у повітрі, знищенню кислороду та інші).
    -Суспільно-побутові (моральні стреси, фізичні насилля).
    Багато пограбувань, брехні. Звісно, це не лише обходить лише нашу державу, проте ми повинні покращити становище в України. Рік назад, на майдані ми відстояли свої права, та силу слова народу. Звісно без проблем описаних вище (фабричні гази, випуск ракет) – неможливо існування та розвиток людства. Але, уявіть собі Землю без ясно-червоної калини, засіяних пшеницею земель, без щирої української души, без України. Ми зобов*язані вирішати ці проблеми – це у наших силах. Тож давайте – зменшемо суспільно- побутові та екологічні проблеми, які на жаль зайняли частину місця у нашому житті. Тож не будемо спалювати ліси, а будемо відстоювати свої права, розвиватися у сфері науки, дотримуватися законів та обов*язків, допомагати тим, хто нас про це просить, піклуватися про тварин, допомагати бідним та обмеженим у можливостях людям. І тоді ми заживемо у вільній, щирій, розвиненій та сильній, чудовій країні, яка піднесеться в очах інших!!!
    Шпанко Надія

    ОтветитьУдалить
  26. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  27. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  28. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  29. 1. Громадяни мають бути освідченні. Знати свої права та обов’язки аби вміти постояти за себе. Знати своє коріння, історію та розуміти, що цій країні є чим пишатись. Розуміти де берутся гроші, як іх заробляти, як інвестувати та управляти, аби вони примножувалися.
    2. Громадяни повинні брати на себе відповідальність за все, що вони роблять, та за наслідки їх дій. Починаючи від викинутого недопалку десь на вулиці, закінчуючи владою, яку вони САМІ обирають.
    Бо поки що основна більшість шукає винних навколо себе. Весь світ - причина їх проблем. Та на справді вони самі то все зробили зі своїм життям.
    3. Громадяни повинні сприяти становленню української мови на території України. Аби носії української мови, спокійно розмовляли українською, а не переходили на російську, як тільки її почують. Необхідно прибрати мовний конфлікт, аби хоч мова була у нас спільною.
    Я наприклад спілкуюсь російською. Мені так зручніше та краще виходить. Проте почитати книгу українською, подивитись україномовний фільм(з якісним дубляжем) приносить мені набагато більше задоволення, ніж аналогічні дії російською.
    4. Громадяни повинні включати мізки. Фільтрувати весь той потік інформації, який на них падає через ЗМІ, інтернет, то що. В яких люди живуть(телесеріали), через які відчувають сплески негативних емоцій(всілякі передачі про серійних маніяків, які дивляться батьки разом зі своїми малими дітьми). Живуть в телевізорі, інтернеті, іграх замість того, щоб жити власне життя.
    5.Купувати обдумано. Поки населення купує все, що можна купити, особливо не читаючи склад продукту, в магазинах і далі продаватимуться продукти з домішками, які давно заборонені в Європі та світі. А бізнес, який на меті ставить не задоволення потреб населення найякіснішими послугами та товарами, а заробляння грошей, так і буде плодитися та розвивати по всій Україні.
    6. Громадяни повинні оберігати природу. Як мінімум прибирати за собою після пікніків чи відпочинку на пляжі. Так чудово гуляти по лісу під Києвом і бачити поляни сміття, замість полян із квітами...
    Катерина Кондратюк

    ОтветитьУдалить
  30. На мою думку, кожна людина повинна внести у нашу сьогоднішню державу часточку себе!!! Багато людей зараз на війні, вони захищають нашу Україну, нашу Батьківщину, а ми не можемо, бо ще неповнолітні, а також ще не можем усвідомити, шо там робиться... Але що ми можемо зробити для нашої держави??? Насамперед, щоб щось зробити для держави, ми підтримуємо наших бійців за допомогою листів і малюнків, пишучи їм такі фрази: НЕ ЗДАВАЙТЕСЬ, ІДІТЬ ВПЕРЕД, МИ У ВАС ВІРИМО, ЗАХИСТІТЬ НАС або ЗРОБІТЬ НАШУ КРАЇНУ ВІЛЬНОЮ... Також в’яжимо шарфіки, шапочки ,носочки з цими фразами. Тільки так ми можемо допомогти нашій державі, підтримуючи наших героїв!!!!! УКРАЇНА вимовляючи це слово, Я хочу щоб кожен знав - ця країна вільна і тут живуть справжні герої.
    Шимончук Анастасія

    ОтветитьУдалить
  31. Роль громадянина в демократичному суспільстві велика. Саме йому належить установча, конституційна влада в державі, саме він вибирає своїх представників і може періодично змінювати їх, але, звичайно, ні один, а в цілому народ. Громадянин в демократичному суспільстві так само може бути обраний до парламенту, до органів місцевого самоврядування. У нього можливості величезні саме в демократичному суспільстві.
              Я живу в демократичному суспільстві, оскільки вважаю, що бути громадянином означає мати певну правоздатність і займати активну моральну позицію, глибоко усвідомлювати свій патріотичний обов'язок і відповідальність по відношенню до Батьківщини, народу, національних цінностей, святинь, культурі.Никита Уманец

    ОтветитьУдалить
  32. Віктор Хникін: я дуже люблю свою державу, поважаю її традиції та наш народ, мені подобається наша мова, народні пісні, треба завжди памятати своє коріння, але необхідно багато розвиватись і вчитись, щоб досягти успіху. Я люблю писати картини: природу, яка в нас чарівна і дуже красива, козаків, та інші цікаві картини. Можливо, мої картини будуть визивати у людей позитивні емоції та, повагу і любов до України. Ще я мрію стати відомим спортсменом і прославити нашу державу. Але, насамперед, треба залишатись чемною та порядною людиною.

    ОтветитьУдалить